Почетна Новости Вести Започело спровођење пројекта „Унапређење међународне дунавске бициклистичке руте – Cycling Danube
Започело спровођење пројекта „Унапређење међународне дунавске бициклистичке руте – Cycling Danube ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 11 фебруар 2011 18:46

Дана 08.02.2011. године је у Палати Сријем у Вуковару одржан први састанак пројектних партнера којим је започела имплементација пројекта „Унапређење међународне дунавске бициклистичке руте – Cycling Danube“ суфинансираног из програма IPA II компоненте за  прекограничну сарадњу Хрватска-Србија. Европска комисија суфинансира пројекат у износу од 84% од укупне вредности пројекта која износи 348.000,00 еура.

Пројекат је кандидован на први позив из поменутогог програма, где је био првопласирани, односно добио је највише бодова приликом оцењивања од укупно 104 пројекта који су пријављени.  Партнери Општине Бачка Паланка у Србији су Туристичка организација општине Бачка Паланка, Оштина Бач, Општина Бачки Петровац и Град Нови Сад, док су сарадници на пројекту Јужно-бачки управни округ и МУП Србије-ПУ Нови Сад. Водећи партнер у Републици Хрватској је Вуковарско-сријемска жупанија. Циљ пројекта је јачање рекреативног циклотуризама у прекограничној регији који као један од видова селективног туризма у последњих неколико година бележи велики раст. Уз то пројекат ће створити одређене претпоставке за унапређење цикло-туризма, те ће кроз низ промотивних активности подићи атрактивност овог подручја.

Жупан Вуковарско-сријемске жупаније Божо Галић је отворио састанак и изразио је своје задовољство досадашњом сарадњом нагласивши како је пројекат значајан за развој Подунавља.

Састанку су поред водећих партнера, присуствовали и представници Туристичке заједнице Вуковарско-сријемске жупаније, Осјечко-барањске жупаније, Општине Бач, Бачки Петровац и Града Нови Сад.

пдф формат