Шушница примио ученице које су помогле повређеном наставнику и волонтера који је нашао новчаник пун новца и вратио га власницима

Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, примио је данас поводом Националног дана добровољних давалаца крви, даваоце и волонтере Црвеног крста из Бачке Паланке. Састанку је присуствовало 15 чланова, предвођених секретаром Црвеног крста Браниславом Шоботом. Међу њима су биле и ученице Средње техничке школе „9. мај“  Кристина Козић и Љиљана Велeмир, које су посвећене вршњачкој едукацији у области превенције болести зависности, дифузије и полно преносивих болести, и које су помогле повређеном наставнику практичне наставе Слободану Зорићу, ког је напао и тешко повредио бивши ученик школе М. Б. Кристина и Љиљана су две године активни волонтери Црвеног крста Бачка Паланка. Заједно су почеле да волонтирају на препоруку њихове професорке. Обема ученицима су у знак подршке и захвалности уручени пригодни поклони, као и Милораду Марковићу пекару из Силбаша, који је крв дао више од 60 пута, а волонтер је Црвеног крста дуже од 20 година. Марковић је и секретар основне организације Црвеног крста у Силбашу, а недавно је на улици нашао велику количину новца и уз помоћ Полицијске управе успео је да га врати власницима. Њему су на пријему уручени пригодни поклони за његову хуманост као даваоца крви и за његову племенитост.

– Свим члановима Црвеног крста Бачка Паланка честитам Национални дан добровољних давалаца крви. Бачка Паланка је 17 пута заредом добила титулу најхуманије средине. Секретар Бранислав Шобот је у праву. Бачка Паланка није само најхуманија због посвећених и пожртвованих давалаца крви, већ и због племенитог подвига ученица Љиљане и Кристине, које су помогле наставнику Зорићу, и које су примениле све што су научиле у Црвеном крсту. Као и Милорад Марковић, који је нашао огромну количину новца и уз помоћ полиције га вратио власницима. Општина и Црвени крст имају добру сарадњу и сваке године се трудимо да увећамо износ подршке, како би се укључило што више младих – рекао је председнк општине Бранислав Шушница.

 

Бачка Паланка, 13. мај 2024. године