ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОДЕЛУ СТАНОВА ИЗБЕГЛИМ ЛИЦИМА

У скупштинској сали Општине Бачка Паланка, 28. маја 2020. године, председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница и 16 изабраних корисника потписали су Уговор о закупу додељене стамбене јединице на одређено време.

Изградња овог вишепородичног стамбеног објекта је део 5 потпројеката Регионалног стамбеног програма, који је намењен стамбеном збрињавању најугроженијих избегличких породица из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Финансијска подршка за изградњу стамбеног објекта обезбеђена је кроз донаторска средства преко Банке за развој Савета Европе.

Локална самоуправа је обезбедила парцелу опремљену за изградњу, привремене грађевинске прикључке, сталне прикључке, као и пројектну документацију за паркинг места на јавној површини.

Овом приликом, корисници су потписали Уговор о закупу са Општином на првих шест месеци, након чега ће имати могућност да продуже или да уђу у модел откупа тих станова по Закону о избеглицама и миграцијама.

Председник општине позвао је све заинтересоване грађане, који имају право на конкурс, да конкуришу за 15 стамбених објеката, односно сеоских домаћинстава са окућницом у оквиру Регионалног стамбеног програма.

Priložene datoteke