ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Смотра Зимске службе за одржавање путева у зимском периоду на путној мрежи општине Бачка Паланка извршена је у четвртак, 21. новембра 2019. године, на платоу ДОО „Дунавпревоз“ Бачка Паланка.

Поред председника СО Бачка Паланка Мите Лачанског, смотри су присуствовали и члан Општинског већа за област саобраћаја, представници Општинске управе, Савета за безбедност саобраћаја, Полицијске управе, као и представници ЈП „Стандард“ који су укључени у активности зимске службе.

Спремно дочекујемо ову зиму када су локални путеви у питању, a JKП „Koмуналпројект такође је спреман за одржавање тротоара и паркинга у Бачкој Паланци“, изјавио је члан општинског већа задужен за саобраћај, Милорад Париповић.

На основу спроведене јавне набавке, обављање послова зимске службе на територији наше општине, поверено је Зимској служби ДОО „Дунавпревоз“, а укупна дужина локалне путне мреже је 250 километара и разврстана је на путеве I и II приоритета.

Оно што је новина у односу на претходне године је коришћење течне соли, тачније калцијум хлорида, која за разлику од стандардне соли делује на температурама до -20 степени Целзијуса.

Priložene datoteke