ПРИМОПРЕДАЈА ВИДЕО НАДЗОРА ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

mde

У четвртак, 4.фебруара 2021. Године Бачку Паланку je посетио генерал Слободан Малешић, начелник Полицијске Управе у Новом Саду, помоћник директора полиције. Циљ ове посете је примопредаја и озваничавање коришћења видео надзора Полицијске станице у Бачкој Паланци.

Током посете обишли су Јавно предузеће ,,Стандард“, где су генерал Слободан Малешић, председник општине Бачка Паланка – Бранислав Шушница са помоћницима, Милан Чавић – председник Скупштине Општине Бачка Паланка, Александар Ђедовац – председник Одбора за безбедност, Никола Бањац – Генерални секретар Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, Мирослав Сићевић – директор Јавног предузећа ,,Стандард“, Марина Јовановић – начелник Полицијске станице у Бачкој Паланци, Буха Небојша – командир Полицијске станице у Бачкој Паланци, Дејановић Борислав – шеф криминалистичке полиције причали о актуелним темама и проблемима везаним за безбедност грађана Општине Бачка Паланка. Слободан Малешић и председник општине Бранислав Шушница потписали су уговор о приморедаји мониторинга.Након тога су обишли Полицијску станицу у Бачкој Паланци, где је званично обележен почетак коришћења видео надзора.

Бранислав Шушница се захвалио генералу Малешићу, што је посетио општину Бачка Паланка, Јавно предузеће ,,Стандард“ и Полицијску станицу у Бачкој Паланци. „Оно што желим да истакнем је да смо данас званично извршили

приморедају мониторинг центра, које је преузето од Јавног предузећа ,,Стандард“ а све је то у циљу веће безбедности грађана у нашој општини. Мониторинг центар је само једна фаза, онога што ми желимо да урадимо у нашој општини. То је онај јединствени ИТ дата центар са којим смо започели пре четири године и наравно нећемо се на томе зауставити. Као и сваке године окрећемо се вишим нивоима власти – Покрајинском секретаријату за привреду , где ћемо конкурисати и тај број камера ћемо повећавати. Оно што могу да истакнем јесте седам кључних раскрцница и још три камере у строгом центру града, које су тренутно предате, кроз мониторинг центар Полицијској станици Бачка Паланка и надам се да ће користити пре свега грађанима општине Бачка Паланка, општој безбедности а самим тим и Полицијској станици у нашем граду. Већи део наших основних и средњих школа имају сопствени видео надзор, који ћемо ми у наредном периоду увезати у наш јединствени мониторинг центар. У школе, које немају видео надзор свакако ћемо ми као локална самоуправа гледати да уградимо камере, све у циљу безбедности наше деце и грађана.“ – истакао је председник општине Бачка Паланка.

Генерал Слободан Малешић се у свом обраћању у име Министарства унутрашњих послова захвалио општини Бачка Паланка и председнику на помоћи, која је првенствено усмерена на безбедност свих грађана. ,,Мислим да је узалудно говорити, колико ова помоћ значи, колико ће олакшати раду полиције и важнија ствар, колико ће се безбедност грађана, која је на високом и завидном нивоу подручја општине Бачка Паланка подићи на још већи ниво. У разговору са председником општине и његовим сарадницима добили смо уверавања и обећавања да ће у наредном периоду наставити са свим даљим активностима на повећању камерних места, све у циљу безбедности грађана. Надам се да ће и друге општине Јужно – бачког округа, које покрива Полицијска Управа у Новом Саду наставити да следе праксу општине Бачка Паланка и да ћемо се у Бачкој Паланци видети у наредном периоду са повећаним бројем камера. – истакао је генерал Слободан Малешић.

 

Priložene datoteke