OБИЛАЗАК НОВОИЗГРАЂЕНОГ ВРТИЋА У СИЛБАШУ

У уторак, 1. септембра 2020. године, председник општине Бранислав Шушница, директор ПУ,,Младост“ Горан Шатара и функционери општине Бачка Паланка,  обишли су новоизграђени вртић ,,Коцкица“ у Силбашу. Разлог обиласка је званичан почетак рада у новом вртићу. Новоизграђени вртић је инвестиција локалне самоуправе, која је део стратегије равномерног развоја свих насељених места бачкопаланачке општине.

dav

Директор ПУ ,,Младост“ Горан Шатара у свом обраћању навео је да почетак школске године у предшколској установи тече по плану, онако како су се према упутсвима и потребама грађана организовали. Сви објекти ПУ ,,Младост“ су кренули са радом.

У Силбашу су формиране две васпитне групе од 3 до 5,5 година а укупно  има 45 деце. Сарадња са родитељима је одлична, јер су добро разумели молбе и препоруке да би се одржао степен безбедности. Основни циљ је доступност деци и остваривање циљева, програма и планова ПУ ,,Младост“. У периоду адаптације директор Горан Шатара апелује на стрпљење код родитеља. Задовољан је радом својих колега а задовљство му је било да поздрави сву децу и пожели им пре свега здравље, много лепих тренутака, дисциплине и поштовања. Унутар установе су предузете мере безбедности услед ситуације настале вирусом КОВИД – 19.

 

Председник општине, Бранислав Шушница  истакао је, да је данас кренуло на радост родитеља и малишана 31 дете у вртић, поштујући мере Владе РС и Министарства здравља. ,,За четири године, отворена су 4 вртића а циљ је и отварање великог вртића у Бачкој Паланци. Надам се грађевинској дозволи до краја године. ЈП ,,Стандард“  израђује пројекат, како не би  било у Бачкој Паланци деце на чекању. Као новоизабрани председник желим да тај задатак буде испуњен. Такође моја жеља је да вртићи у Пивницама, Челареву, Младенову, Гајдобри и Карађорђеву припадну под мрежу ПУ ,,Младост“, да сва деца из општине Бачка Паланка имају исте услове“, истиче председник Шушница.

Priložene datoteke