У Бачкој Палнци отворени канцеларија за развој предузетништва и шалтер за привреду

Општина Бачка Паланка и Привредна комора Србије отвориле су у згради општине канцеларију за развој предузетништва и шалтер за привреду. Привредници са територије општине Бачка Паланка добијаће стручну помоћ из области економске, правне и пореске регулативе и друге потребне информације и савете за покретање и развој бизниса.

Отварање канцеларије и шалтера је део споразума о сарадњи који су потписали председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница и Бранислава Симанић директорка сектора предузетништва у Привредној комори. Потписивању су присуствовали и Милан Новаковић, начелник Јужнобачког управног округа, Дејан Зрилић, руководилац Службе за подршку Парламенту предузетника и Данијела Нишавић, самостални стручни сарадник за услуге.

Поред обезбеђивања стручне помоћи предузетницима и малој приведи ради унапређења пословања и пословног амбијента, биће израђен и регистар привредних потенцијала општине намењених страним и домаћим инвеститорима, као и регистар привредних субјеката Општине Бачка Паланка. Поред тога, општина ће у сарадњи са Привредном комором организовати промоцију привредних, туристичких и индустријских потенцијала Општине Бачка Паланка у циљу привлачења инвеститора. Уз то, општина и Привердна комора ће радити на унапређењу предузетништва кроз преношење међународних искустава и заједничко представљање на сајмовима, привредним изложбама у земљи и иностранству, као кроз заједничко организовања манифестација, трибина, округлих столова, предавања, стручних скупова, семинара и специјализованих курсева.

– Унапређење привредног амбијента и развој привреде су основ даљег развоја наше општине. Изузетно је важно је да предузетници и привредници лако и једноставно реализују своје идеје и пословне планове. У Бачкој Паланци послује више од 760 привредних друштава и преко 1.480 предузетника. Економски развој Србије, позитивно је утицао на развој сваке локалне самоуправе, па и општине Бачка Паланка. Просечна нето плата достигла је у јануару ове године 80.510 динра. Очекујем да ће сарадња са Привредном комором створити предуслове за још бржи и снажнији развој локалне привреде и отварање нових радних места – рекао је председник општине Бранислав Шушница.

 

Бачка Паланка 1. април 2024. године

Priložene datoteke