Бачка Паланка купила ЈКП „Комуналпројект“ нов камион за одношење смећа

Бачка Паланка унапређује управљање отпадом. Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ из Бачке Паланке добило је нов камион за одношење смећа. Модерни камион запремине 16 кубика, вредан 19.980.000 динара, набављен је на јавној набавци, коју је спровело предузеће, а средства је обезбедила општина Бачка Паланка.
Бранислав Шушница председник општине Бачка Паланка, истиче да ЈКП „Комуналпројект“ у 13 насеља на територији општине годишње прикупи око 70.000 кубика комуналног опада, и да ће нови камион значајно унапредити њихово пословање.

– Одговорно управљање отпадом нам је јако важно. Зато издвајамо значајна средства за унапређење наших комуналних служби. ЈКП „Комуналпројект“ има шест камиона, и набавка још једног возила допринеће ефикаснијем одношењу отпада и унапређењу јавне чистоће у свим насељима, на целој територији наше општине. Поред набавке камиона за ову годину планирана је  набавка 75 нових контејнера и набавка 55 канти за смеће, за шта смо издвојили око 3 милиона динара. Пре неколико дана смо потписали уговор с Министарством за заштиту животне средине за уклањање дивље депоније у Парагама, за шта заједно издвајамо шест милиона динара – рекао је председник општине Бранислав Шушница, приликом обиласка предузећа и пуштања у рад новог камиона.

Шушница истиче да је заштита животне средине у фокусу рада локалне самоуправе.

– У последњих 10 година, самостално и уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе изградили смо више од 12,7 километара канализационе мреже у више насеља. Само ове године у одржавање постојеће и изградњу нове водоводне и канализационе мреже инвестирамо 38,2 милиона динара. Значајан део новца намењен је садњи новог дрвећа и уређењу зелених површина у граду и свим приградским насељима. Сваки динар који инвестирамо у животну средину је инвестиција за бољу и одрживу будућност – рекао је Шушница.

 

Бачка Паланка, 18. јул 2023. године

Priložene datoteke