ПРИЈЕМ ДЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ОПШТИНИ БАЧКА ПАЛАНКА

dav

Данас, 04. јула 2023. године Општину Бачка Паланка посетила су деца са Косова и Метохије из општине Зубин Поток. Пријем је био одржан у великој сали зграде Скупштине општине Бачка Паланка, где су се присутнима обратили Мита Лачански, заменик председника општине Бачка Паланка и Милан Чавић, председник Скупштине општине Бачка Паланка. Госте су дочекали и помоћник председника општине Бачка Паланка, Весна Велемир, заменик председника Скупштине општине Бачка Паланка, Бојан Радман, директор Предшколске установе ,,Младост“, Горан Шатара, запослени из Општинске управе Општине Бачка Паланка и представници удружења ,,Мајчино крило“. Општинско руководство је деци пожелело добородошлицу, угодан боравак и истакли су да се ова традиција доласка деце из братске општине Зубин Поток никада не прекине. Деца, заједно са својим наставницима су тренутно на вишедневном боравку у Бачкој Паланци.

dav
dav

Заменик председника општине  Бачка Паланка, Мита Лачански се присутнима обратио са речима: ,,Поштовани мали и велики пријатељи, задовољство нам је што сте наши гости и што ћемо моћи да вам пружимо бар делић слободног и безбрижног живљења. Драго нам је ћемо вас упознати јер се дивимо вашој немерљивој храбрости, одлучности и јаком патриотском духу, Ваше су душе као непробојне тврђаве које стамено стоје на бранику, шибане олујним ветровима, али се не руше, нити крње. То је величина свих вас, Срба с Косова. Нажалост, прерано сте осетили тегобе овог живота и све што вас чека у будућности, у вашем одрастању биће незнатно и за вас решиво. Иако живите на опрезу и са стрепњом, немојте клонути. Многи путеви се отварају пред вама, а ви одаберите онај који је најбољи за вас и крените напред. Раширите крила и досегните жељене циљеве. Ви то можете јер сте задојени том српском упорношћу и непоколебљившћу. Дивимо вам се и што сте истрајни и што трајете. Ви сте наша будућност и снага. Историја је доказала да се из тешких времена и таквих средина рађају велики мислиоци, радници, вредни и велики људи. Ви и јесте велики људи у малим телима. Свака ваша реч је промишљена, мисао мудра, захтеви скромни и као такви сте и успевали и успевате да опстајете и будете своји на своме.

dav
dav

Трудићемо се да вас угостимо и покажемо колико нам је драго што сте са нама. Надамо се да ћемо у томе успети. Унапред вам упућујемо и позив да ово не буде једино виђење већ да нам долазите и чешће, јер су за вас врата нашег града увек отворена. Ви ћете нам увек бити драги гости које ћемо с радошћу дочекивати. Нека вас срећа прати, здравље добро служи, а мирни дани дочекају у родном крају. Уживајте у нашем граду и дружењу са нашим суграђанима. Добродошли драги гости!“

 

Priložene datoteke