Потписани уговори за замену котлова у јавним установама и индивидуалним ложиштима

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас уговорe са представницима 27 јединица локалне самоуправе за замену котларница у јавним установама и 19 јединица локалне самоуправе за замену индивидуалних ложишта, којима се додељују средства у складу са овогодишњим конкурсом Министарства.

„И ове године ћемо, у циљу побољшања квалитета ваздуха, спровести значајне пројекте у многим градовима и општинама широм Србије. Посебно бих скренула пажњу да ћемо велике пројекте радити у градовима који бележе прекорачење прописане граничне вредности загађујућих материја у ваздуху.

Мени је посебно драго што котларнице мењамо и у великом броју школа, вртића, домова здравља широм наше земље, што ће најмлађим и најстаријим суграђанима донети и боље грејање и чистији ваздух“, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

Испред општине Бачка Паланка потписивању је присуствовала Надежда Ганић, помоћник председника за заштиту животне средине. Предмет уговора је суфинасирање пројекта набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2023. години, који се односи на смањење загађења ваздуха услед емисије штетних гасова заменом котлова на чврста горива новим, ефикаснијим котловима на био масу у објектима јавне потрошње на територији Општине Бачка Паланка:  1.Адаптација котларнице у О.Ш. ,,Браћа Новаков“ у Силбашу, Краља Петра Првог бр. 103 ; 2. Адаптација котларнице у О.Ш. ,,Браћа Новаков“ у Парагама, Краља Петра Првог бр. 23 ; 3. Адаптација котларнице у О.Ш. ,,Алекса Шантић“ у Гајдобри, ул. Невесинска бр.1, зграда вртића.

Priložene datoteke