ОДРЖАНА 132. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данашњој седници Општинског већа Општине Бачка Паланка, којом је председавао председник општине Бранислав Шушница, већници су након усвајања записника са претходних седница једногласно усвојили Извештај о раду и Финансијски преглед прихода и расхода Центра за социјални рад Општине Бачка Паланка за 2018. годину.

У извештајној години, како је образложила директорка Центра за социјални рад, евидентиран је повећан број корисника услуга. Уочено је повећање броја деце корисника у односу на прошлу годину што се може образложити повећањем услуга
из области социјалне заштите које су намењене превасходно деци. Што се тиче одраслих корисника услуга до повећаног броја дошло је услед повећања материјалних давања која су резултат подршке Владе Републике Србије.

Чланови Општинског већа, на данашњој седници, усвојили су и Извештај о раду Интерресорне комисије за процену потребе за додатном образовном, здравственом и социјалном подршком детету, ученику и одраслом и предложеним и пруженим подршкама за 2018. годину, који је по новом Правилнику обавезан да се доставља надлежном органу и ресорном министарству два пута годишње.

У претходној години Комисији је поднето укупно 165 захтева, а при изласку на терен свако дете или одрасли посматрани су у природним животним околностима. Одобрено је 25 захтева за личну помоћ детету и 13 захтева за личног пратиоца.

У складу са новим Правилником у наредном периоду Комисија ће се именовати у пуном саставу, што значи да ће поред педијатра, психолога и социјалног радника бити ангажован и дефектолог, образложила је Мирослава Шолаја, руководилац Одељења за друштвене делатности.

Priložene datoteke