ПРИЈЕМ ДЕЦЕ СА КОСОВА У ОПШТИНИ БАЧКА ПАЛАНКА

Данас, 21. јула 2021. године у 10:00 часова Општину Бачка Паланка посетила су деца из Косовске Каменице, општина Лепосавић. Одржан је био пријем у великој сали зграде Скупштине општине Бачка Паланка, где су се присутнима обратили Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка, Милан Чавић, председник Скупштине општине Бачка Паланка, Мита Лачански, заменик председника општине Бачка Паланка и Бојан Радман, заменик Скупштине општине Бачка Паланка.

Општинско руководство Бачке Паланке је поздравило децу. Изразили су задовољство што деца са Косова и Метохије бораве управо у Бачкој Паланци, истакли су да им је част угостити их и спремити богат и разноврсан седмодневни боравак. У Бачку Паланку је допутовало 33 деце и 2 наставника из општине Лепосавић. Миодраг Радовановић, члан црквеног одбора и представник села Косовске Каменице изразио је велику захвалност председнику општине Бачка Паланка, Браниславу Шушници и његовим сарадницима, који су имали разумевања и слуха да децу са Косова бесплатно угосте на седам дана. ,,Град Бачка Паланка је град дивних људи, осећамо се сигурно, безбедно и лепо. Деца ће осетити благодете овог подручја.“

Муковић Лазар, наставник историје из општине Лепосавић истакао је да ће за децу бити ово једно велико искуство, где се сусрећу са различитим географским теренима, културолошким и језичким различитостима, мултинационалном средином, са самим одмаралиштем ,,Багремара“ у ком су смештени.

Деца су на самом крају пријема отпевали пригодне песме а Браниславу Шушници, председнику општине Бачка Паланка уручена је захвалница као и поклони његовим сарадницима.

Priložene datoteke