Представници Владе, председник општине и родитељи у заједничкој контроли радова на Дневном боравку за децу са сметњама у развоју у Бачкој Паланци

Председник општине Бранислав Шушницa, саветник председника Владе Србије Игор Пешко, Слађана Марковић Стојановић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Марко Радин државни секретар у истом министарству, одржали су данас у згради општине Бачка Паланка састанак са родитељима из удружења МНРО, након чега су обишли градилиште Дневног боравка за децу са сметњама у развоју.

Игор Пешко је истакао да је на основу договора са састанка одржаног с председником Владе Милошем Вучевићем, контролу над завршетком пројекта преузела Влада. Пешко је од извођача захтевао већу динамику радова и свaкодневно фотодокументовано извештавање о напретку пројекта. Договорено је да се месечни извештај о реализацији радова доставља и удружењу МНРО.

– Циљ је да радови буду завршени до 30. новембра, а да до краја 2024. године објекат буде лиценциран и опремљен – рекао је Пешко.

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Слађана Марковић Стојановић истакла је да ће министарство помоћи око израде елабората и лиценцирања објекта, као и да ће Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова Удружењу МНРО најкасније до 1. октобра у просторијама Геронтолошког центра у Бачкој Паланци обезбедити привремени простор за смештај и боравак деце са сметњама у развоју. За финансирање услуге смештаја, боравка, опреме, стручних радника за рад са децом Покрајински секретаријат је обезбедио 5,2 милиона динара, а за потребе Удружења МНРО издвојено је 600.000,00 динара.

Бранислав Шушница је поновио да ће општина Бачка Паланка у ребалансу буџета издвојити новац за опремање Дневног боравка, а да ће у буџету за 2025. годину бити обезбеђен новац за запошљавање стручнoг кадра за бригу и рад са корисницима.

– Изузетно је важно што се у решавање овог питања укључио председник Владе Милош Вучевић и Влада Србије. Уверен сам да ће овај пројекат од изузетног значаја за Бачку Паланку бити завршен у складу са договореном динамиком – рекао је Шушница.

 

Бачка Паланка, 27. август 2024. године