184 најбоља ученика из општине Бачка Паланка од општине добило награде, дипломе и поклоне

Најбољи ђаци из основних и средњих школа на територији општине Бачка Паланка, добили су од општине награде, дипломе и поклоне. Диплому, златник и књигу добило је 15 ђака генерације, диплому и књигу 89 вуковаца, двоје добитника награде „Корнелије Станковић“, осам ученика по ИОП-у 3 и 70 ђака који су освајали награде на републичим или међународним такмичењима, међу којима је чак 40 ученика ШОМО „Стеван Христић“.

Укупно су награђена 184 ученика и ученице којима је награде уручио председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница на пригодној церемонији у сали биоскопа.

– Знање и образовање су гаранција успеха. Свечани пријем и симболичне награде које смо данас уручили нашим најбољим ђацима представљају знак пажње и подршку изврсности и марљивости и подстицај да и у будућности буду посвећени учењу и образовању. Награде су и подстрек другим ђацима да следе њихов пут. Наравно, ово је прилика да јавно афирмишемо и њихове наставнике и професоре, захваљујући чијем труду и залагању је остварен овако изванредан успех – рекао је Шушница и додао да је општина 365 дана  посвећена развоју образовања и будућности деце.

– Зато реновирамо школе, вртиће, дечија игралишта, реконструишемо путеве, набављамо савремену опрему. Отворили смо седам нових вртића. Завршили три и изградили две нове спортске дворане. Општина Бачка Паланка издваја 20 милиона за превоз ученика и студената. Са шест милиона субвенционишемо смештај у ђачким и студентским домовима. За ђачке и студентске стипендије и за бесплатну ужину издвајамо по 8,5 милиона динара. За превоз деце са сметњама у развоју издвајамо пет милиона. За Вукове награде један милион. Из буџета се финансирају и уџбеници за ђаке прваке, а за децу ромске националности обезбеђујемо комплете школског прибора – рекао је Шушница.

 

Бачка Паланка 8. јул 2024. године