Бранислав Шушница трећи пут изабран за председника општине Бачка Паланка

 

Бранислав Шушница изабран је данас трећи пут заредом за председника општине Бачка Паланка. Шушница је први преседник општине који је на ту функцију биран три пута. За председника Скупштине општине изабран је Mилан Чавић, а функцију заменика председника општине у наредне четири године обављаће Милан Крагуљац.

– Велика је част три пута бити предложен и биран за председника општине Бачка Паланка. Захваљујем се грађанима Бачке Паланке који су на изборима 2. јуна убедљивом већином гласова поклонили поверење Српској напредној странци, да поново води општину. Грађани су гласали за резултате. Грађани су гласали за оно што смо урадили, што радимо и што ћемо урадити да би они и њихова деца живели боље. Гласали су за Бачку Палану сутра. За Бачку Паланку будућности. Гласали су за нови мост од Бачке Паланке до Нештина. За нову брзу саобраћајницу до Новог Сада. Гласали су за нова радна места. У наредне четири године ћемо још снажније и преданије радити на унапређењу услова живота и развоју свих делова наше општине – рекао је након седнице Шушница.

Он је истакао да су грађани поклонили поверење листи „Александар Вучић – Бачка Паланка сутра“ на основу реализованих пројеката у претходном периоду.

– Урађено је много и резултати то неоспорно потврђују. Уложили смо огроман напор како би живот у општини Бачка Паланка био бољи. У последњих осам година отворили смо седам вртића. Завршили смо после 15 и 25 година спортске дворане у Пивицама и Гајдобри и изградили три нове дворане у Деспотову, Младенову и ОШ „Свети Сава“. Уклонили смо и рекултивисали више дивљих депонија, које су деценијама стварале проблеме нашим суграђанима. Реконструисали смо велики број локланих путева, као и део регионалног пута према Новом Саду. Изградили смо и реконструисали спортске терене и дечија игралишта. Реконструисали смо више школа и вртића. Градимо Дневни боравак за децу с посебним потребама, реконструишемо централну пешачку зону, асфалтирамо улице. Стамбено смо збринули 161 младих појединаца и породица. Такође, стамбено смо збринули велики број избегличких породица, а захваљјући огромној подршци Владе Србије и Покрајинске владе успели смо да санирамо огромну штету од разорних олуја које су погодиле територију Бачке Паланке прошле године. Очекују нас значајне инвестиције у наредном периоду, како бисмо наставили да унапређујемо квалитет живота грађана општине Бачка Паланка – рекао је Шушница.

 

Бачка Паланка, 3. јул 2024. године