Још седам кућа за младе на територији општине Бачка Паланка, укупно 145 кућа за четири године

Бесповратна средства за куповину куће с окућницом у селима општине Бачка Паланка, добило је још седам младих породица и појединаца. Куће, вредне 8.370.000 динара, које су обезбеђене на конкурсу Министарства за бригу о селу налазе се у Силбашу, Пивицама, Гајдобри, Младенову и Парагама. Власници нових сеоских имања у пет бачкопаланачких села постаће Валентин Руман, Јелена Мрковић, Саво Баришић, Виолета Чизмар, Татјана Личина и Славко Богдановић, Гоја Петровић и Николина и Бранко Челић из Пивница.

Право учешћа на конкурсу за куповину кућа с окућницом имају млади до 45 година старости, било да су брачни и ванбрачни парови или појединци, а да нови власници десет година не могу отуђити, издати у закуп или уклонити некретнину, нити може бити предмет залоге или хипотеке.

Уговоре је потписао заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански, а потписивању су присуствовали и корисници средстава. Лачански је истакао да општина Бачка Паланка наставља одличну сарадњу са Министарством за бригу о селу.

– Радује нас чињеница да је још седам младих породица и појединаца добило средства за куповину куће с окућницом. То ће им омогућити да започну нов живот. У априлу ове године смо већ потписали уговоре за осам кућа. Са нових седам уговора, у последње четири године је на територији општине Бачка Паланка укупно 145 породица и појединаца обезбедило кућу с окућницом преко конкурса Министарства за бригу о селу – рекао је Лачански и подсетио да ће се у општини Бачка Паланка, у оквиру сарадње са Министарством четврти пут заредом одржати манифестација „Михољски сусрети села“.

Лачански истиче да су крајем маја 23 породице са троје и четворо деце са територије општина Бачка Паланка добиле средства за адаптацију стамбеног простора. Новац у износу од око 20 милиона динара обезбедио је Покрајински секретаријат за социјалну политику, деморафију и равноправност полова. Уговоре је уручио покрајински секретар Предраг Вулетић у присуству председника општине Бранислава Шушнице.

 

Бачка Паланка, 13. јун 2024. године