Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење на опасну појаву – пљусак кише или јака киша са количином падавина ≥ 20 l/m2 у периоду до 3 h, односно локалну појаву грмљавина са градом за 11. јун 2024.

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење на опасну појаву – пљусак кише или јака киша са количином падавина ≥ 20 l/m2 у периоду до 3 h, односно локалну појаву грмљавина са градом за 11. јун 2024. године и на потенцијално опасну појаву – пљусак кише или јака киша са количином падавина ≥ 10 l/m2 у периоду до 3 h, односно локалну појаву грмљавина са или без падавина за 12. јун 2024. године.

Општина Бачка Паланка, сходно Одлуци о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Бачка Паланка, која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујним временом праћеним јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометоролошког завода Србије и припреме се за најављене временске појаве, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у општини поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

UPOZORENJE (11.06 i 12.06)