Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење за 02. и 03.06.2024. године којe упозорава на потенцијално опасну појаву

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење за 02. и 03.06.2024. године којe упозорава на потенцијално опасну појаву – пљусак кише или јака киша са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h и локалну појаву грмљавине са или без падавина за 02. јун 2024. године, односно на опасну појаву- количину падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h и локалну појаву грмљавина са градом за 03. јун 2024. године.

Општина Бачка Паланка, сходно Одлуци о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Бачка Паланка, која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујним временом праћеним јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометоролошког завода Србије и припреме се за најављене временске појаве, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у општини поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

UPOZORENJE (02.06 i 03.06)