РЕГИОНАЛНА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2024” У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

РЕГИОНАЛНА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2024” У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

Општина Бачка Паланка је у уторак, 21. маја 2024. године, на позив Агенције за безбедност саобраћаја, била домаћин регионалне „Пажљивкове смотре 2024“, чиме је реализована и трећа фаза пројекта „Пажљивкова смотра 2024“, који је покренула Агенција за безбедност саобраћаја и у којем од самог почетка његове реализације учествује и општина Бачка Паланка. Регионална „Пажљивкова смотра 2024“ одржана је у Основној школи „Здравко Челар“ у Челареву, а учесници су били победници општинских смотри у категоријама деце предшколског узраста и ученика првог и другог разреда. Овогодишња регионална „Пажљивкова смотра 2024“ окупила је предшколце и ученике првог и другог разреда из Бачког Петровца, Врбаса, Новог Сада и Бачке Паланке, који су кроз занимљиву игру, дружење и такмичење показали завидно познавање правила безбедног понашања у саобраћају.

 

Према информацијама које смо добили од Душана Танкосића, члана Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка, координатора за сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја и координатора пројекта „Пажљивкова смотра“ за општину Бачка Паланка, екипа предшколаца Предшколске установе „Včielka“ из Бачког Петровца је победник регионалне „Пажљивкове смотре 2024“ у категорији такмичења за децу предшколског узраста. Екипа Основне школе „Јован Поповић“ из Новог Сада је победник регионалне „Пажљивкове смотре 2024“ у категорији такмичења за децу узраста првог разреда, а у категорији такмичења за децу узраста другог разреда, прво место је освојила екипа Основне школе „Јан Чајак“ из Бачког Петровца.

 

 

 

Општину Бачка Паланка на овогодишњој регионалној „Пажљивковој смотри 2024“ представљала је екипа предшколаца Основне школе „Алекса Шантић“ из Гајдобре, која је освојила друго место у категорији такмичења за децу предшколског узраста, екипа Основне школе „Жарко Зрењанин “ из Обровца, која је у категорији такмичења за децу узраста првог разреда освојила четврто место и екипа Основне школе „Свети Сава“ из Бачке Паланке, која је освојила треће место у категорији такмичења за децу узраста другог разреда. Победничким екипама регионалне „Пажљивкове смотре 2024“, које ће представљати своје вртиће, школе и места на републичкој смотри, представници Агенције за безбедност саобраћаја уручили су дипломе, захвалнице и пригодне поклоне.

 

 

Душан Танкосић се у име Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка захвалио свим учесницима у реализацији треће фазе пројекта „Пажљивкова смотра 2024“, чији је овогодишњи домаћин била наша општина, честитао свим финалистима који су на најбољи могући начин представили своје вртиће, школе и места из којих долазе, показали изузетно познавање правила безбедног понашања у саобраћају, што најбоље показују скоро изједначени резултати екипа, а победницима је пожелео срећу на предстојећем републичком такмичењу које ће се ове године, према најавама из Агенције за безбедност саобраћаја, одржати у Крагујевцу.