Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење за подручје Србије на временске непогоде за 22. и 23.05.2024. године

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење за подручје Србије на временске непогоде за 22. и 23.05.2024. године у коме се наводи да ће пљускови и грмљавине који се на подручју Србије очекују после подне и увече локално бити праћени градом, олујним ветром у зони пљуска и великом количином падавина за кратко време, од 20 до 40 mm, понегде и више. У четвртак 23.05.2024. године прогнозира се да ће област са највећим ризиком од обилних пљускова бити источна половина Србије, док ће у осталим крајевима интензитет и честина грмљавинских развоја слабити.

Општина Бачка Паланка, сходно Одлуци о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Бачка Паланка, која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујним временом праћеним јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометоролошког завода Србије и припреме се за најављене временске појаве, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у општини поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.