23 породице из општине Бачка Паланка са троје и четворо деце добиле новац за адаптацију стамбеног простора

У Музеју града данас су уручени уговори породицама из општине Бачка Паланка са троје и четворо деце за адаптацију стамбеног простора. Новац у износу од око 20 милиона динара обезбедио је Покрајински секретаријат за социјалну политику, деморафију и равноправност полова. Уговоре је уручио покрајински секретар Предраг Вулетић  у присуству председника општине Бранислава Шушнице.

– Уговори су уручени породицама из готово свих насеља у нашој општини, које имају троје или четворо деце. То је подухват вредан пажње и поштовања. И зато се у име општине Бачка Паланка захваљујем секретару Предрагу Вулетићу и Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова, што је издвојио значајна средства да 23 породице из наше општине, уз помоћ државе, адаптирају своје стамбене објекте и унапреде услове становања. Подршка коју је Покрајина обезбедила није инвестиција у греде, цигле, малтер, или цреп, то је инвестиција у људе. То је израз дубоког поштовања. Деца су будућност сваке заједнице, сваког друштва – рекао је тим поводом Шушница.

Он је истакао да општина Бачка Паланка у оквиру својих надлежности издваја значајна средства за подршку деци и породици.

– За ђачке и студентске стипендије издвајамо 8,5 милиона, за Вукове награде пет милиона, а за превоз ученика и студената 20 милиона динара. Из буџета се финансирају и уџбеници за ђаке прваке. Са шест милиона субвенционишемо смештај у ђачким и студентским домовима.

За превоз деце ометене у развоју издвајамо пет милиона. Такође, ђаци у Бачкој Паланци имају бесплатну ужину, за шта из буџета издвајамо 8,5 милиона динара. Обезбеђујемо подршку за бављење спортом. Деца су будућност Бачке Паланке и наставићемо посвећено и одговорно да инвестирамо у услове за њихово лепше детињство и боље услове за одрастање и живот – нагласио је Шушница.

 

Бачка Паланка 16. јун 2024. године

Priložene datoteke