У Гајдобри и Новој Гајдобри у рад пуштене две еко чесме

У Гајдобри и Новој Гајдобри постављене су две еко чесме. Радове вредне 8.039.400,00 динара, са ПДВ-ом, извело је ЈКП „Комуналпројект“ из Бачке Паланке. У Гајдобри је изграђен монтажни објекат за еко чесму са уређајем за технолошку припрему воде. Инвестиције је вредна 5.344.800,00 динара. А у Новој Гајдобри уређај за технолошку припрему воде инсталиран је у већ постојећи објекат – јавну чесму. Вредност инвестиције у насељу Нова Гајдобра: 2.694.600,00 динара.

Капацитет обе еко чесме је 500 литара на сат,  а технолошки поступак кондиционирања пијаће воде  састоји се од тростепене микрофилтрације и мембранске филтрације – нанофилтрације.

Пуштању у рад еко-чесама присуствовао је и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница.

– Данас смо у Гајдобри и Новој Гајдобри пустили у рад две еко – чесме. Радове вредне око 8 милиона динара извело је ЈКП „Комуналпројект“. Постављање еко-чесми део је шире статегије општине Бачка Паланка у циљу обезбеђивања квалитетне пијаће воде за становнике наших насеља. У претходних седам година извели смо значајне радове на изградњи и реконструкцији водоводне мреже на територији целе општине. Наставићемо с инвестицијама у развој наше Бачке Паланке – рекао је Шушница.

 

 

Бачка Паланка 5. март 2024. године