Платанима већим од седам метара попуњен столетни дрворед у центру Бачке Паланке, зимус посађено 434 нова стабла

Садњом одраслих платана, већих од седам метара, у улици Краља Петра Првог, попуњен је столетни дрворед у центру Бачке Паланке. Платани су посађени у сарадњи општине Бачка Паланка и компаније ДДОР која спроводи кампању „За шуму у твом крају“. У центру Бачке Паланке у протеклих неколико дана у оквиру акције, укупно је посађено 13 платана. Једно стабло су данас посадили председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница,  директорка филијале ДДОР-а у Бачкој Паланци Гордана Влаисављевић и директор ЈКП ,,Комунапројект“ Александар Ерцег.

 

 

– Данашња садња је само део активности које спроводимо на озелењавању наше општине. Током зиме смо посадили 434 нова стабла. Само у парку испред школе „Херој Пинки“ посађено je 147 садница новог дрвећа. Садили смо свуда, на територији целе општине. Садња дрвећа је посебно важна после летошњих олуја, које су нанеле огромну штету нашој општини, и коју санирамо уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе – рекао је Бранислав Шушница председник општине.

Поред садње у парку код школе „Херој Пинки“ где је посађено 15 липа, пет јасенова, седам храстова, 15 јавора, 15 садница црног и белог бора и  90 жбунастих садницана више од 15 локација посађено је 287 садница. У излетишту Багремара 20 храстова и седам садница јавора, код Геронотолошког центрa и Старом граду 30 садница различтих врста дрвећа, у МЗ Пивнице 10 брестова, у Обровцу 45 липа и топола, у Парагама 40 липа и 30 јапанских трешњи, у Блоку Партизан 15 борова и магнолија, у двориштима Музичке школе ,,Стеван Христић“, Вук Караџић, Десанка Максимовић и Свети Сава, 15 садница кугласте врбе. Такође у оквиру наградног конкурса за најлепше двориште додељено је 20 садница поједнинцима. Код стадиона у Гајдобри посађено је 20, а у Силбашу 35 садница. У плану је садња у близини новосаграђеног вртића „Дуга“ и попуна уличних дрвореда.

 

 

Бачка Паланка, 28. фебруар 2024. године