Уручене награде најбољим спортистима општине Бачка Паланка

У општини Бачка Паланка уручене су награде најбољим спортистима. За најбољу спортисткињу у општини Бачка Паланка током протекле 2023. године, проглашена је Дуња Станојев, државна репрезентативка, кајакашица „Таркетт-а“. Епитет најбољег спортисте за протеклу годину припао је репрезентативцу Србије и кајакашу „Таркетт-а“ Марку Драгосављевићу. Најуспешнији спортисти именовани су на свечаности у великој сали Скупштине општине Бачка Паланка. Покротивељ светковине била је Општина, а промоцију су организовале Недељне новине. Посебна Плакета уручена је Шах клубу „Херцеговац“ из Гајдобре за освојен Куп Војводине.

– Велико хвала за све што сте учинили за нашу општину, што сте промовисали нашу средину широм Србије, на европским, светским и олимпијским такмичењима – рекао је заслужним спортистима заменик председника општине Мита Лачански. – Нема тог такмичења где представници наше општине нису били међу најбољима, или најбољи. Сви смо поносни због ваших резултата. Бачка Паланка је увек била град спорта и врхунских спортиста и то ће сигурно и остати. Спортисти су наши најбољи амбасадори. Знамо да ваши резултати нису дошли сами од себе, да им претходе јака воља, велики напори и одрицања – закључио је Лачански.

За најуспешнији спортски колектив проглашен је Кајак кану клуб „Таркетт“. Одбојкашки клуб „Панонија“ био је најбољи женски клуб, најбоља женска екипа бранила је боје стонотениског клуба „Тиквара“. За најбољи мушки клуб проглашени су кошаркаши „Херцеговца“ из Гајдобре, а за најбољу мушку екипу – ПЛК„Мајевица“. На листи најбољих у 2023-ћој су и Александар Бошков, Матеја Тодорић, Вукашин Петковић, Стефан Векић, Дина Бацељ, Милица Мајкић, Драгана Дукић и Лука Лакић. На листи младих талената, на првa три места уписана су имена Вукашина Радивојевића, Душана Родића и Видака Савића.

Бачка Паланка 13. фебруар 2023. године