Уручене борачке легитимације борцима с територије општине Бачка Паланка

Борцима и породицама бораца с територије општине Бачка Паланка данас су у згради општине уручене борачке легитимације Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Легитимације су уручили помоћница министара Сања Лакић и Мита Лачански, заменик председника општине. Легитимације борцима обезбеђују низ погодности код друштвено одговорних компанија и организација, приликом куповине робе и услуга. Корисници картице моћи ће, такође, да користе право на вишемесечне бескаматне кредите приликом куповине. Легитимације је добило 48 грађана општине Бачка Паланка.

Помоћница министра Сања Лакић истакла је да ће Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставити да повећава број друштвено-одговорних компанија које ће се укључити у програм обезбеђивања повољности и погодности за борце.

Мита Лачански заменик председника општине Бачка Паланка рекао је да борачке легитимације које су уручене представљају знак захвалности државе, локалне заједнице и целог друштва за све што су борци учинили за отаџбину и народ.

– Захваљујићи одговорној политици председника Вучића, Владе Србије и Министарства за рад, социјална и борачка питања, статус храбрих људи који су ризиковали своје животе за одбрану отаџбине деведестих година се променио на боље. Општина Бачка Паланка наставиће да заједно са председником и Владом, у оквиру својих надлежности, унаређује положај бораца – рекао је Лачански.

Након уручивања легитимација Лакић и Лачански посетили су у Музеју Бачке Паланке спомен собу у част погинулих и настрадали житеља с територије општине у периоду од 1990.-1999. године.

 

Бачка Паланка, 10. фебруар 2024. године