У Бачкој Паланци одржана презентација о условима уписа у војне школе и академије, присуствовало 200 ученика

Двеста ученика из три средње школe са територије општине Бачка Паланка присуствовало је данас презентацији о условима уписа у војне школе и академије и бенефитима које нуди образовање и запошљавање при Војсци Србије.

Предавања су одржана у Техничкој школи „9. мај“, Гимназији „20. октобар“, и Средњој стручној школи „др Радивој Увалић“. Бачкопаланчким ученицима о могућностима школовања у средњим школама и академијама и могућностима запошљавања у војсци, говорили су Стеван Кнежевић капетан корвете, Милисав Мијић поручник војног брода, Александар Митић – главни подофицир, заставник прве класе, Душан Медић водник прве класе и Данијел Мандић водник.

Како је истакао главни подофицир, заставник прве класе Александар Митић предавање је организовано с циљем да се ђаци упознају са условима похађања даљег образовања при Војној Академији, Војно-медицинској академији и са условима добровољног служења војног рока.

Мандић и Медић, који су рођени у Обровцу у општини Бачка Паланка, окупљеним ученицима су изнели своја позитивна искуства о школовању и раду у Војсци Србије.

Предавању представника Војске Србије присуствовао је и део наставног кадра као и директори школа, а уводну реч одржао је заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански.

 

Бачка Паланка, 24. јануар 2023. године