Општина Бачка Паланка се придружила хуманитарној акцији за децу на Косову и Метохији

Општина Бачка Паланка придружила се хуманитарној акцији „Српска солидарност“ и пројекту „Најслађи караван“ за помоћ деци и младима на Косову и Метохији. У склопу акције, организује се прикупљање слаткиша како би се деци на Косову и Метохији обезбедили пакетићи за Божић и улепшали божићни празници.

Поред општинске управе, у акцију су се укључила сва јавна предузећа, установе, школе и општинске институције.

Начелник Општинске управе Бачка Паланка Рајка Појужина истакла је да општина увек и радо подржава хуманитарне акције, а да је пројекат „Најслађи караван“ који реализује „Српска солидарност“ врло значајан пројекат.

– Са задовољством смо прихватили позив да се укључимо у акцију прикупљања слаткиша за децу на Косову и Метохији. Ова хуманитарна акција симболизује потврду наше посвећености да пружимо подршку онима којима је то најпотребније. Верујемо да ће „Најслађи караван“ донети осмех на лица многе деце и младих на Косову и Метохији. У акцију су се укључила сва општинска предузећа, установе, школе и институције – рекла је Појужина.

Aкција траје до 7. јануара 2024. године. Сви детаљи акције могу се пронаћи на сајту „Српске солидарности“, https://www.srpskasolidarnost.com/akcija-najsladji-karavan-produzava-se-do-7-1-2023/.

 

Бачка Паланка, 28. децембар 2023. године