Републички хидрометеоролошки завод проследио је упозорење за подручје Србије на појаву јаког и олујног јужног и југоисточног ветра који ће дувати у току ноћи између четвртка и петка (02/03.11.), као и у петак (03.11.) током целог дана.

У кошавском подручју се очекује да југоисточни ветар може бити и олујне јачине. Најјачи удари ветра очекују се на југу Баната, у доњем Подунављу, као и на планинама (са ударима локално и преко 100 km/h). У Београду ће удари кошаве достизати 60-70 km/h.

Такође, у петак 03.11.2023.године, после подне и увече, очекују се пљускови и грмљавине, праћене интензивним и јаким олујним ветром, при чему ће количина падавина износити 10-20 mm. У суботу 04.11.2023. очекује се више падавина на југу и истоку Србије (од 20 до 50 mm, а локално и више).

Општина Бачка Паланка, сходно Одлуци о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Бачка Паланка, која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујним временом праћеним јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометоролошког завода Србије и припреме се за најављене временске појаве, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у општини поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

UPOZORENJE (02.11-03.11)

Priložene datoteke