Руски трговински ланац „Светофор“ отворио супермаркет у Бачкој Паланци и запослио 13 радника

Руски трговински ланац „Светофор“ отворио је супер-маркет у Бачкој Паланци и запослио 13 становника Бачке Паланке. Отварању продавнице присуствовао је заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански.


Он је истакао да је долазак сваког инвеститора важан за општину Бачка Паланка и да отварање продавнице „Светофора“ доноси вишеструке бенефите локалној заједници.
– За нас је врло значајно то што је обезбеђен посао за 13 становника Бачке Паланке. То са једне стране значи да ће 13 породица имати бољу егзистенцију. С друге стране то значи да ће општина кроз порез на зараде приходовати додатна средства у буџет, која ћемо моћи да инвестирамо у даљи развој наше локалне самоуправе, а такође смо и објекат некадашње фирме пвц столарије ставили у функцију и оствариваћемо приход од пореза на имовину и наплате комуналних услуга. Трећи бенефит је то што ће грађани Бачке Паланке имати прилику да по врло повољним ценама купе врло квалитетне производе. И, четврто, развој конкуренције може изазвати позитиван ефекат на микроекономском плану – рекао је Лачански.
Светофор је ланац дисконтних супермаркета са седиштем у Краснојарску и има продавнице у Русији, Казахстану, Белорусији, Кини.
– Први супермаркет у Србији је отворен 2020. године. Пред крај 2022 године у Србији је отворено више од 30 продавница по формату „Светофор“. У скоријој будућности се очекује отварање око 100 продавница. Светофор продавнице су препознатљиве по квалитетним производима и повољним ценама које су од 20 до 50 посто ниже од конкуренције. У продајном асортиману биће заступљени и производи из Србије. Супер-маркет се налази у Индустријској зони у објекту некадашње фирме пвц столарије – истакла је Гордана Вићић регионална менаџерка компаније „Светофор“.

Бачка Паланка, 27. октобар 2023. године

Priložene datoteke