Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је метеоролошко упозорење на потенцијално опасну појаву – локална појава грмљавина са или без падавина за 23. и 24.09.2023. године.

На основу најаве Републичког хидрометеоролошког завода, очекује се наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром. На северозападу Србије (Бачка, Срем) прве падавине очекују се у суботу (23.09.) рано ујутру, али ће се облачност интензивирати тек у другом делу дана, а у току ноћи и у недељу (24.09.) зона најинтензивније кише ће се проширити на све крајеве, условљавајући просечне количине од 40 до 80 mm, а локално и преко 100 mm за 24 h (што представља месечну количину падавина, а локално и већу). Обилна киша очекује се и у Београду, нарочито у недељу, иако прве падавине могу почети већ у суботу увече. У понедељак током дана (25.09.) постепена стабилизација времена.

Општина Бачка Паланка, сходно Одлуци о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Бачка Паланка, која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујним временом праћеним јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометоролошког завода Србије и припреме се за најављене временске појаве, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у општини поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.