Бачка Паланка обележила Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Општина Бачка Паланка обележила је Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Поводом 15. септембра, на згради општине, свим јавним предузећима, установама и институцијама у општини Бачка Паланка истакнута је застава Србије.

Председник општине Бранислав Шушница рекао је да Бачка Паланка с поносом прославља Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

– Датум када је српска војска предвођена војводом Степом Степановићем 1918. године почела пробој Солунског фронта, један је од најсветлијих и најважнијих датума у историји српског народа. И историји слободне Европе. То је један од најважнијих догађаја у Првом светском рату, који је српску храброст, правдољубивост и слободарски дух златним словима уписао у анале светске слободарске историје. Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележавамо да цело човечанство подсетимо на храбрoст и одлучност наших предака да се боре за највеће вредности мир, част и слободу. И да истакнемо да су то  вредности које српски народ и Србија и данас баштине и вреднују. И зато с поносом обележавамо овај значајан државни празник – рекао је председник општине Бранислав Шушница, и подсетио да је с територије општине Бачка Паланка у Велики рат отишло 215 добровољаца.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се од 2020. године.

 

 

Бачка Паланка, 15. септембар 2023. године

Priložene datoteke