Апсолутна неистина да општина није подржала „Фестивал еколошког позоришта“, међу 129 пријава нема ниједног њиховог пројекта

Све што је засновано на злој намери и неистини, лажно је и у детаљима и као целина. Апсолутна је неистина да општина Бачка Паланка није подржала пројекат „Фестивала еколошког позоришта“. Фестивал еколошког позоришта није учествовао ни на једном конкурсу који је расписала општина Бачка Паланка. Међу 129 пројеката, који су стигли на овогодишње конкурсе не налази се ниједан пројекат наведене организације.

На конкурс из области културе стигло је 65 пројеката и ни један од њих није поднео Фестивал еколошког позоришта. Ни под слоганом „На литици“, нити под било којим другим називом.

Такође, на конурс из области туризма, екологије и заштите животне средине, су се пријавиле 64 организације, и међу њима нема „Фестивала еколошког позоришта“.

Поготово је ноторна неистина да фестивал није добио средства зато што су његови организатори подржали политичке протесте. Таква тврдња превазилази најмаштовитије конструкције научнофантастичних прича, и спада међу најординарније клевете, којих њени аутори треба да се стиде.

Одлука о додели средстава донета је још пролетос, а председник општине је одлуку о додели потписао 12. априла. То су ноторне чињенице које лако могу да се провере. Све одлуке о раподели средстава на конкурсима налазе се на сајту општине Бачка Паланка, и свако, кога занима истина са два клика мишем може да их пронађе и прочита.

Дакле, нисмо могли да одбијемо неког ко се није пријавио, поготово то нисмо могли да урадимо четири месеца по окончању конкурса и доношења решења о расподели средстава. Такође, општина Бачка Паланка је претходних година, увек подржавала наведену организацију, кад год се пријавила на конкурс.

Није тешко закључити зашто је организатор, који није учествовао на конкурсу, пуна четири месеца по завршетку конкурса погрешно информисао јавност. Овде је реч о злонамерној неистини, која има политичку позадину и треба да послужи у даљој сатанизацији председника општине, његових сарадника и његове породице.

 

Бачка Паланка, 22. август 2023. године