Потписано још осам уговора за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом

На основу Уредбе Владе Републике Србије Министарство за бригу о селу спроводи Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину. Добитник поменутих средстава је и Општина Бачка Паланка.   Уговоре о реализацији потписао је јуче 07. јула 2023. године, заменик предедника општине Бачка Паланка, Мита Лачански, добитници средстава за куповину сеоске куће и Министарство за бригу о селу. Јуче је потписано укупно 8 уговора са територије општине Бачка Паланка да би се Програм реализовао, према Уредби о утврђивању Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину. Потписивање је одржано у Палати Србија.

Министар за бригу о селу у Влади Републике Србије Милан Кркобабић најавио је да ће ускоро бити додељена и двехиљадита кућа на селу, након што је потписан још 151 уговор за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, у свим крајевима Србије.

 

Кркобабић је навео да је, захваљујући програму Министарства за бригу о селу, само од почетка ове године 260 сеоских кућа са окућницом добило нове станаре.

 

Министар је напоменуо да је јучерашњим  потписима на уговоре обезбеђен кров над главом за још 229 људи и 103 деце, а међу  добитницима је 80 парова, 16 самохраних родитеља и 55 појединаца.Он је навео да ће нове комшије добити житељи у 90 насеља у 44 општине.Кркобабић је указао на то да војвођанска села настављају истим темпом да привлаче младе парове. Просечно сваког дана стигне 10 до 15 захтева за куповину кућа на селу.

 

Министар је објаснио да се новац додељује по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра ове године.