ПОТПИСАН УГОВОР ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ У ПАРАГАМА

Потписивање уговора за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2023. години по основу јавног конкурса који је спровело Министарство заштите животне средине Републике Србије одржано је јуче, 05.07.2023. године у 12:00 часова у Палати Србија. Општина Бачка Паланка је аплицирала на јавном конкурсу и одобрена су јој средства за пројекат уређења дивље депоније У Парагама. Средства одобрена од Министарства заштите животне средине су у износу од 3.700.000,00 динара, а учешће Општине Бачка Паланка је 2.300.000,00 динара.

Министарство за заштиту животне средине наставља са доделом средстава локалним самоуправама за уклањање дивљих депонија ради чистије животне средине свих грађана, што је стратешки циљ Министарства и Владе Републике Србије. У претходне две године уклоњено је 730 дивљих депонија, од око 3.500 колико се процењује да их има у Србији. Акција уклањања нелегалног отпада ће трајати од 15. јула до 15. септембра 2023. године.

 

Чићшење депоније у Парагама је почетак активности уклањања дивљих депонија у општини Бачка Паланка, а у складу са локалним планом управљања отпадом за Општину Бачка Паланка за период 2022. – 2031. године, којим је предвићено да у овом временском периоду буду уклоњене све дивље депоније у насељеним местима наше општине.

Овим путем апелујемо на све наше суграђане да воде рачуна и да се на одговоран начин односе према свом окружењу како би унапредили и заштитили животну средину.

Priložene datoteke