ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БАЧКА ПАЛАНКА

Општинска управа општине Бачка Паланка обележила је данас, 05. јуна 2023. године, своју Крсну славу, Духовски понедељак.

Домаћица славе је била начелница општинске управе Рајка Појужина. У присуству запослених у Општинској управи и гостију, представника јавних предузећа и установа уз икону и славску свећу, свештеници Српске православне цркве освештали су и пререзали славски колач.

После речи свештеника, колегама се обратила начелница Општинске управе Рајка Појужина:,,Часни Оци, уважени гости, поштоване колегинице и колеге и ове године имам част и задовољство да вас поздравим и да вам се захвалим што својим присуством у оволиком броју увеличавате обележавање славе Општинске управе Општине Бачка Паланка – Духовског понедељка. Обележавајући данашњи дан ми доприносимо стварању осећаја припадности и развијању колегијалности. Живимо у времену у којем се често заборавља на солидарност и емпатију. У последње време сведоци смо и немилих догађаја. То намеће питање да ли се налазимо на путу у понор безосећајности и безчаћша. Појединац сам својим деловањем не може да промени свет. Међутим стварањем осећаја припадности, прихватањем, узајмним саживљавањем када прожимамо мисли, идеје и теме које преносимо једни другима ми уствари побољшавамо своје сопствено биће.   И ако успемо да променимо тај мали део себе, постоји вероватноћа да можемо и да побољшамо свет. На данашњи дан управо овим окупљањем ми доприносимо том развијању солидарности, колегијалности и желим да истакнем да је моја жеља да у Општинској управи својим заједничким деловањем допринесемо стварању јединственог колектива и самим тим да повећамо квалитет пружања наших услуга.“