СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

У среду,  31. маја 2023. године у периоду од 10:00 – 15:00 часова у Установи за спорт и рекреацију Тиквара одржане су Спортске игре младих под покровитељством Општине Бачка Паланка.

 

Самом отварању Спортских игара младих је присуствовао заменик председника општине Бачка, Мита Лачански који се обратио гостима и учесницима и истакао да му је част што је општина Бачка Паланка по други пут домаћин највећем спортском каравану у Европи – Спортским играма младих.

 

,,На самом почетку, користим прилику да вам уз све похвале за досадашњих, првих, 10 година рада, у овој јубиларној 2023. пожелим срећан рођендан и да трајете бар још 10 пута дуже на радост свих нас.“ – истакао је Лачански.

 

Општина Бачка Паланка је увек била препозната као центар спортских резултата и историјских достигнућа српских спортиста, свакако и зато што се континуирано и посвећено ради на пољу побољшања услова за бављење спортом. То значи да Бачка Паланка воли спорт, препознаје значај физичке активности за све узрасте, негује тимску атмосферу, инсистира на ферплеју и има пуно, пуно талентованих спортиста.

 

,,Зато и данас, на овај велики и важан спортски догађај за нашу општину, у друштву будућих државних и светских шампионки и шампиона, шаљемо из Бачке Паланке спортске и пријатељске поздраве граду оснивачу Сплиту и читавој Европи.“ – истакао је заменик председника општине Бачка Паланка, Мита Лачански