ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА – ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ

У уторак, 30.маја 2023. године у 9:00 часова у малој сали зграде Општине Бачка Паланка одржало се потписивање 4 уговора пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања избеглих лица. Потписивању је присуствао и председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница.

 

 

Комесаријат за избегла и расељена лица врло вредно ради што потврђује и данашњи догађај. Здравка Мерњик, повереник за избегла и расељена лица истакла је да су пакети у износу од 500.000,00 динара из локалног буџета. То је већ постала традиција у последњих осам година. ,,Имамо нашу буџетску линију преко Локалног акционог плана где спадају грађевински материјал, сеоско домаћинство, монтажне куће тако да гледамо сваке године да одрадимо у просеку по 4 пакета грађевинског материјала и сеоско домаћинско. Сеоско домаћинство није сваке године из разлога што се из тих средстава  учествује са 10 % као развијена Општина да се добију средства из Републике. На ребалансу председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница одобри још средстава.“

,,Регионални стамбени програм се ради од 2015. године и успешно је завршен за Општину Бачка Паланка. Учествовали смо у свим Програмима, добили смо 42 сеоска домаћинства, 23 по 9.500,00 еура по домаћинству и 1.500,00 еура за мали грант то је грађевински материјал и опрема. Добили смо 8 монтажних кућа, 16 стамбених јединица – зграда на Синају. Имали смо и кориснике ,,испод црте“ где је збринуто још 4 породице, значи укупно 20 стамбених јединица. У току су средства из Републичког буџета , 8  пакета грађевинског материјала по 600.000,00 динара. Прошли месец су испоручена 2 пакета за интерно – расељена лица по 600.000,00 динара. Ових дана имамо мали грант за кориснике који су добили три сеоска домаћинства по 200.000,00 динара који је у току. Ми као Општина аплицирали смо за средства из Републике, тражили смо максиумум те чекамо резултате.“ – истакла је Здравка Мерњик.