ОДРЖАНА 146. СЕДНИЦA ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

На 146. седници Општинског већа, одржаној дана 26.априла 2023. године, којом је председавао заменик председника Општине Бачка Паланка, Мита Лачански,  чланови већа  разматрали су 12 тачaка дневног реда.

Општинско веће je утврдило Предлог решења о давању сагласности на измену Финансијског плана Установе: Културни центар Бачка Паланка за 2023. годину, Предлог решења о давању сагласности на измене Програма пословања и Финансијског плана Установе за спорт и рекреацију „Тиквара“  Бачка Паланка за 2023. годину, Предлог решења о давању сагласности на Ребаланс буџета Туристичке организације општине Бачка Паланка за 2023. годину, Предлога решења о давању сагласности на Ребаланс финансијског плана Народне библиотеке „Вељко Петровић“ Бачка Паланка за 2023. годину, који су упућени Скупштини општине Бачка Паланка на даље усвајање и доношење.

 

Чланови већа су размотрили Извештај о раду и Финансијског извештаја Центра за социјални рад општине Бачка Паланка за 2022. годину, који је упућен Скупштини општине Бачка Паланка на даље разматрање и усвајање. Размотрен је и Извештај о раду Савета за здравље Општине Бачка Паланка за 2022. годину и Захтев за давање сагласности на  корекцију цена превоза доо „Дунавпревоз“ Бачка Паланка.

Одбија се Решење по жалби Глигоријевић Вује из Бачке Паланке, изјављене на решење Одељења за привреду –Службе за инспекцијске послове Општинске управе Општине Бачка Паланка број IV-03-355-37/2022 од 09. фебруара 2023. године.