ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА ПОВОДОМ УСПОСТАВЉАЊА ЈЕДИНСТВЕНОГ УПРАВНОГ МЕСТА У ЈЛС

Поводом Јавног позива за расподелу средстава у циљу успостављања јединственог управног места у јединицама локалне самоуправе и градским општинама Министарства државне управе и локалне самоуправе на који је конкурисала Општина Бачка Паланка буџетска средства су одобрена.

Свечано потписивање уговора о коришћењу средстава поводом успостављања јединственог управног места одржало се у Палати Србија, сала Београд, у четвртак 23. марта 2023. године са почетком у 11 часова. Испред Општине Бачка Паланка потписивању је присуствовао помоћник председника општине Бачка Паланка, Велимир Радованов. Општина Бачка Паланка је добила средства у укупном износу од 6.900.000 динара намењених за успостављање јединственог управног места.

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је у Палати Србије потписао уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије.

Из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих,претежно инфраструктурних пројеката на локалу, од чега је највише новца намењено за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова.

Мартиновић је навео и да се приликом доделе средстава водило рачуна о свим грађанима и да су обухваћене општине и градови из свих делова и крајева Србије.

Иначе за средства из Буџетског фонда, локалне самоуправе су аплицирале са око 200 различитих пројеката, док је ове године за ЈУМ конкурисало 27 ЈЛС и градских општина.

Честитавши данашњим потписницима, министар Мартиновић је изразио жаљење што Министарство није могло да помогне свима и поред тога што су сви пројекти били једнако важни и квалитетни.

Министар Мартиновић је, на крају, изразио наду да ће средства бити наменски утрошена и да ће сви пројекти бити реализовани што пре