ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Свим припадницима система цивилне заштите на територији општине Бачка Паланка упућујем најискреније честитке поводом 1. марта – Светског дана цивилне заштите.

Веома је важно да имамо развијен систем цивилне заштите, будући да живимо у нестабилним временима у којима ће ангажовање цивилне заштите бити све веће. Често се дешавају непогоде попут поплава и земљотреса, а и пожари су, нажалост, веома чести. Природне катастрофе и околности које не можемо да предвидимо налажу нам интензиван рад на јачању служби које би радиле на спасавању становништва и имовине.

Пандемија корона вируса 2020. године је још један доказ да живимо у нестабилним временима и јасно је да постоји потреба за изградњом ефикасног система цивилне заштите. Свесни смо као друштво потребе улагања у цивилну заштиту, јер је њен значај велики, али је битно и да превентивно делујемо.

Општина Бачка Паланка ће настојати, као што је то и чинила и до сада, да предузима све потребне активности на јачању и оснаживању система цивилне заштите на својој територији и да у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије и другим органима и организацијама успостави правовремен и ефикасан одговор на све изазове и ризике.

Жеља нам је да сви заједно радимо на изградњи још ефикаснијег система цивилне заштите и у том смислу дамо свој допринос за његово адекватно функционисање, односно правовремено реаговање уколико се за то укаже потреба.

Председник Општине Бачка Паланка и
командант Општинског штаба за
ванредне ситуације
општине Бачка Паланка

Бранислав Шушница