,,ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“

Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка реализовао је прву фазу пројекта „Пажљивкова смотра“ у свим основним школама на територији општине Бачка Паланка и вртићима предшколске установе „Младост“. Тестове познавања прописа о безбедности саобраћаја у оквиру школске смотре пројекта ”Пажљивкова смотра” 01. фебруара 2023. године решавала су деца предшколског узраста, док су ученици првог разреда тестове решавали 02. фебруара 2023. године, а ученици другог разреда 03. фебруара 2023. године.

Према информацијама које смо добили од Душана Танкосића, члана Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка и координатора пројекта за општину Бачка Паланка, реч је о пројекту који је покренула Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у којем је узела учешће и општина Бачка Паланка.

Све основне школе на територији општине Бачка Паланка и вртићи предшколске установе „Младост“ показали су интересовање за учешће у пројекту, а највећи значај је у едукацији и усвајању правила понашања у саобраћају на деци прилагођен начин кроз игру и анимацију. Након одржавања такмичења у школама најбољи ће учествовати на општинском такмичењу, а затим ће се организовати и виши нивои такмичења, истакао је Танкосић, који се овом приликом захвалио на изузетној сарадњи свим директорима основних школа, директору ПУ „Младост“, васпитачицама, васпитачима, учитељицама и учитељима који су узели учешће у реализацији прве фазе пројекта „Пажљивкова смотра“ и изразио уверење да ће се добра сарадња наставити и у наредном периоду, а све са циљем упознавања деце са основним правилима понашања у саобраћају, да се на тај начин унапреди свест и њихово понашање у саобраћају и да се допринесе смањењу ризика од могућих повреда.

Priložene datoteke