Бачка Паланка улаже 112 милиона динара у развој спорта

Општина Бачка Паланка уложиће ове године више од 112 милиона динара у развој спорта у граду и приградским насељима. Програм инвестиционих активности најавио је председник општине Бранислав Шушница и обишао је Основну школу „Свети Сава“ на Тргу братства и јединства где ће бити изграђана нова спорстка сала.

– Радови на изградњи новe сале у ОШ „Свети Сава“ вредни су 52,3 милиона динара. Бачка Паланка је спортски град. Ми смо дали бројне репрезентативце и шампионе, посебно у кајакашком спорту. Истовремено, ми сматрамо да је рекреативни спорт изузетно важан за децу и све грађане, и зато ће спортски терен на Партизану добити нову подлогу. Биће опремљен новим кошевима и головима. Око терена ће бити постављене ограде, биће избетониране стазе, репариране клупе, обојени рефлектори, а планирано је озелењавање целог простора око терена. Радови су вредни 9,4 милиона динара – рекао је Шушница.

Он подсећа да је прошле године за развој спорта било опредељено 105 милиона динара из општинског буџета.

– У овој години смо тај износ повећали за седам милиона динара, а осим планираних 112 милиона из нашег буџета, у сарадњи с Владом Србије и Покрајинском владом уложићемо значајна средства у капиталне пројекте у области спорта – каже Шушница.

Ове године се 71,2 милиона издваја за техничку поправку и одржавање објеката и спортских терена у сврху развоја спорта, одржавања такмичења, тренинга и организовање манифестација.

– Прошле године смо уз подршку Покрајине инвестирали 17,4 милиона динара уложили у реконструкцију спортске сале у Гајдобри, као и 6,3 милиона динара за одржавање кошаркашких терена на „Тиквари“. Изграђена је нова спортска сала у Деспотову вредна 115,9 милиона, а започели смо градњу комплекса отворених базена – каже Шушица и истиче да је за општину посебно важна подршка локалним спортским организацијама.

– На територији општине Бачка Паланка постоји велики број спортских организација, и манифестација и за њихово функционисање и одржавањем смо предвидели 40 милиона динара. Улажући у спортске организације и развој спортске инфраструктуре ми обезбеђујемо услове како колективног, тако и индивидуално, али и рекреативног спорта – каже Шушница.

Бачка Паланка 19. јануар 2022. године