За капиталне пројекте у Бачкој Паланци више од 780 милиона динара

У комуналну инфраструктуру, реконструкцију школа, вртића, путева, дечијих игралишта, спортских објеката и друге капиталне пројекте, општина Бачка Паланка ће ове године инвестирати више од 780 милиона динара. Програм капиталних инвестиција обухвата радове у свим месним заједницама: Силбашу, Нештину, Обровцу, Новој и Старој Гајдобри, Пивницама, Парагама, Челареву, Деспотову, Визићу, Младенову и Бачкој Паланци.

– Чекају нас врло важне инвестиције. Део финасирамо самостално, а значајан број пројеката реализујемо уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе. Уложићемо 38,2 милиона динара у изградњу нове и реконструкцију постојеће водоводне и канализационе мреже у граду и насељеним местима. Посебна пажња се поклања одржавању зеленила, дечијих игралишта, спортских терена и урбаног мобилијара за шта је издвојено 47,3 милиона динара. У одржавање чистоће, атмосферске канализације, чишћење ободних канала за одводњавање са одржавањем косина и пумпање атмосферских вода биће инвестирано више од 43,7 милиона динара – каже Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка

Највише новца биће инвестирано у предшколско васпитање, основно и средње образовање – 431, 5 милиона динара. Новосаграђени вртић „Дуга“ у ком је обезбеђен простор за боравак 200 малишана, добиће нов паркинг, пешачке стазе и осталу недостајућу инфрастрктуру. Радови су вредни 42,6 милиона динара, a 70,5 милиона динара предвиђено је за подршку ђацима и студентима.

Шушница такође наводи да је за финансирање комуналних делатности предвиђено 231,2 милиона динара.

– Унапредићемо управљање отпадом, а део ће бити уложен у реконуструкцију и изградњу нове штедљиве расвете у Бачкој Паланци и свим месним заједницама. Насеља ће добити квалитетнију расвету, а општина ће остварити озбиљне уштеде на годишњем нивоу. А осим тога, остварићемо позивитне утицаје на животну средину. Прошле године је био предвиђен и реализован исти износ, а средства су добиле 143 породице с територије целе општине – каже Шушница.

Бачка Паланка, 18. јануар 2023. године