ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Смотра Зимске службе за одржавање путева у зимском периоду на путној мрежи општине Бачка Паланка извршена је у четвртак, 16. новембра 2022. године, на платоу ДОО „Дунавпревоз“ Бачка Паланка.

Смотри су присуствовали Милорад Париповић, члан Општинског већа Општине Бачка Паланка задужен за област саобраћаја, одржавања и коришћења локалних путева и улица и других јавних површина, представници Општинске управе, Савета за безбедност саобраћаја и представници ЈП „Стандард“, који су, као и претходних година, укључени у активности зимске службе.

Милорад Париповић је овом приликом истакао да је на основу спроведене јавне набавке, обављање послова зимске службе на територији наше општине поверено Зимској служби ,,Дунавпревоз“ ДОО Бачка Паланка по четврти пут, као извођачу радова. Извођачи су спремни да изврше сваки задатак, механизација је спремна, залихе соли су обезбеђене. Сезона је управо почела а укупна дужина локалне путне мреже је око 250 километара и разврстана је на путеве првог и другог приоритета. Припремљено је 200 тона соли као и 200 тона ризле. – истакао је Милорад Париповић.

Душан Ђукић, координатор и техничко лице ,,Дунавпревоз“ ДОО истакао је да су спремни за ову сезону. Што се тиче механизације имају припремљене камионе, радне машине, од којих су две издвојене у пункту и то у Нештину и Пивницама. Обезбеђени су возачи и радници, тако да спремно дочекују ову зиму када су локални путеви у питању.