ОТВАРАЊЕ ВРТИЋА У ОБРОВЦУ

У понедељак, 10. октобра 2022. године  председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница са сарадницима и директором Предшколске установе ,,Младост“ Гораном Шатаром  отвoрили су вртић у Обровцу на адреси Краља Петра Првог 73.

Горан Шатара, директор ПУ ,,Младост“ истакао је да је након 50 година  и Обровац добио вртић. Данас је примљено 25 деце на радост Обровчана и деце из суседних места. ,,Успели смо да се и ове године приближимо још више нашим предшколцима, овај пут је то Обровац а следеће године Младеново. Мислим да ћемо на овај начин да заокружимо причу и да ће предшколство бити доступно свој деци на територији општине Бачка Паланка што је негде и наша мисија. У свему овоме увек имамо подршку наше локалне самоуправе, председника Општине, овај пут су се укључили и

успешни одговорни суграђани – Ђорђе Марковић, предузетник који је заиста помогао у адаптацији и санирању простора. Кад постоји жеља, енергија и љубав нема тога шта не може да се уради. Данас је отворен вртић у Обровцу који је најсавременије опремљен са најмодернијим играчкама и дидактиком. Направили смо да деца, која похађају вртић имају све услове да уживају и спремни дочекају школу. Поносан сам и као човек и као директор да смо уз помоћ локалне самоуправе успели да отворимо пети вртић, следеће године шести и седми. “ – истакао је Горан Шатара.

Председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница истакао да се успело и са овим вртићем да се приведе крају радова као и многе инвестиције које су се чекале годинама. Отворен је пети вртић у периоду од пет година. Следеће године се очекује отварање 8 васпитних група а то је вртић ,,Дуга“ у Бачкој Паланци. Треба узети у обзир да је то 35 до 40 новозапослених лица у Предшколској установи ,,Младост“ што је свакако понос локалне самоуправе Бачка Паланка и Предшколске установе

,,Младост“. ,,Зацртали смо 2016. године циљеве и идемо ка њима. Једини пут којим се треба првенствено водити је да се угоди малишанима а самим тим могу и родитељи да буду запослени и привређују. Они услови, који су у граду покушавамо да створимо и на селу. Надам се да ће грађани општине Бачка Паланка а данас и Обровца  бити срећни и задовољни. Надам се да ћемо наставити са појачавањем група, како расте број деце тако расте и потреба повећања група.“ – истакао је Шушница. Председник општине се захвалио господину Марковићу, угледном грађанину који је осетио потребу да донира своја приватна средства како би помогао и олакшао у отварању вртића.