САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОБИЛАСКА РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДРЖАВНОГ ПУТА IB РЕДА БРОЈ 12 НА ДЕОНИЦИ ПУТА БАЧКА ПАЛАНКА – ГЛОЖАН

14. септембра 2022. године Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић заједно са сарадницима обишао је радове на реконструкцији државног пута IB реда број 12 на деоници пута Бачка Паланка – Гложан. Министра је дочекао председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница који се захвалио Министру на посети и истакао да је за Општину Бачка Паланка као и њене грађане и за привреду улагање у инфраструктуру од изузетног значаја имајући у виду како фрекфенцију саобраћаја тако и повезаност између Бачке Паланке и Новог Сада. Такође се захвалио Министарству и Покрајинској влади као и ЈП „ Путеви Србије на успешној сарадњи и реализацији досадашњих радова на терену. Председник је истакао да се завршетак радова очекује до краја новембра.

Министар Томислав Момировић се захвалио Општини и грађанима Бачке Паланке на разумевању и истакао да је стратешко опредељење и приоритет да се заврши саобраћајница и у потпуности реконструише. Такође је истакако да упркос условима у којима  је свет захватила енергетска криза где су сви фокусирани на уштеде енергената пре свега струје, напоменуо је да се држава не зауставља и да наставља са инвестицијама, да се ради брза пруга, спаја Нови Сад са Суботицом  и  да се ускоро убрзавају радови од Београда ка Нишу.