ПРИЈЕМ ДЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ОПШТИНИ БАЧКА ПАЛАНКА

Данас, 16. августа 2022. године Општину Бачка Паланка посетила су деца са Косова и Метохије из општине Зубин Поток. Пријем је био одржан у великој сали зграде Скупштине општине Бачка Паланка, где су се присутнима обратили Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка и Милан Чавић, председник Скупштине општине Бачка Паланка.

Госте је дочекао и заменик председника општине Бачка Паланка, Мита Лачански. Општинско руководство је деци пожелело добородошлицу, угодан боравак и истакли су да се ова традиција доласка деце из братске општине Зубин Поток никада не прекине.

Милован Мики Велимировић, педагог, кореограг и уметнички директор ансамбла ,,Мокра гора“ из Зубиног потока и радник у ЈП ,,Стари Колашин“ из Зубиног потока истакао је да је допутовало 32 члана различитог узраста из културно – уметничког друштва ,,Мокра гора“ у Бачку Паланку. Ово није први пут да гостују овде, јер сарађују са културно – уметничким друштвом ,,Др Младен Стојановић“ из Младенова. Уз захвалност пријатељу Горану Кртинићу у овим не тако ружичастим данима успели су да деца слободно одмарају у братској општини Бачка Паланка. Милован је истакао да је за њега најлепши моменат када погледа насмејана лица деце када бораве у Бачкој Паланци. Овде су стекли пријатељства, не само у Бачкој Паланци него и у Младенову и Пивницама где су гостовали. Направљен је један спој културе и културно – уметничких програма. ,,Када смо заједно, јачи смо, сложни и сигурни.“ – истакао је Милован.

Горан Кртинић запослен у ПУ ,,Младост“ истакао је да му је част и задовољство што је од 2014. године домаћин деце са Косова. Кртинић је истакао да је све у сарадњи са локалном самоуправом. Велику помоћ им пружа и Удружење жена ,,Мајчино крило“. ,,Трудимо се да кад деца дођу овде, да тај њихов боравак има што разноврснији садржај.“ Првог дана деца су гости самој Општини Бачка Паланка, организовано им је купање на базену у Гајдобри, посета Врбасу, Апатину, посета Културном центру и Музеју града Бачка Паланка. ,,Верујем да ће им се свидети богат репертоар и да ћемо се поново видети следеће године.“ – истакао је Горан Кртинић.