ЗАВРШЕТАК ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ОБЈЕКТА – СПОРТСКЕ ХАЛЕ У ГАЈДОБРИ

У четвртак, 28.јула 2022. године председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница са сарадницима и помоћник покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Миливој Цвјетан обишли су спортску халу у Гајдобри. Повод обиласка је завршетак енергетске санације објекта.

Миливој Цвјетан је истакао да су овакви пројекти енергетске санације изузетно важни како за Покрајинску владу тако и за Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Уложено је преко 24 милиона динара. Од момента самог закључења уговора до коначне реализације није прошло више од шест месеци, што је изузетно ефикасно и брзо. Похвалио је сарадњу са Општином Бачка Паланка а нарочито Канцеларијом за локално – економски развој који су били носиоци самог пројекта.

Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка захвалио се Покрајинској влади, председнику Игору Мировићу, Покрајинском секретаријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај на издвојеним средствима. ,,Само смо наставили тренд од 2017. године када смо уз помоћ Покрајинске владе отворили овај велики објекат у Гајдобри. Овај објекат је послужио сврси пре свега са оснивањем нових колектива. За 24 милиона урађена је енергетска санација спортске хале, где смо постигли оно што смо желели да ова хала може преко лета да се расхлади а зими загреје како би оба спортска колектива која се такмиче у другим лигама како кошаркашки клуб ,,Херцеговац“ тако и рукометни клуб ,,Херцеговац“ могли да имају услове да несметано спроводе своје утакмице. Такође је ово веома значајно и за одбојкашки клуб ,,Соко“ из Нове Гајдобре. Свакако је добро и за најмлађе, који крећу да тренирају од најмлађе категорије како у рукомету тако и у кошарци.“ Нагласио је да је од 2017. године до данашњег дана од Покрајинске владе издвојено 44 милиона динара што је значајна сума за општину Бачка Паланка. ,,Нама су приоритет деца, најмлађи суграђани због тога и отварамо вртиће и спортске објекте да имају деца где да обављају базични школски спорт за који се залажемо – да спортисти крећу из школе да би касније дошли у своје клубове, постали врхунски спортисти и добри људи. „