СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА

У петак, 1. јула 2022. године у сали биоскопа са почетком у 10:00 часова, за ученике основних и средњих школа на територији општине Бачка Паланка организована je свечана додела пригодних поклона и диплома ђацима генерације, похвалнице за освојену диплому ,,Вук Караџић“, похвалнице за постигнути успех на републичким и међународним такмичењима, као и захвалнице менторима за постигнут успех у припремању ученика на републичким и међународним такмичењима у школској 2021/2022. години.

Сваке године у свим школама, основним и средњим, бирају се најуспешнији ђаци – ђаци генерације. Погледајте који ђаци су ове године понели ту титулу у свим основним и средњим школама у општини Бачка Паланка:

1. ОШ „Вук Караџић“, Бачка Паланка, Нештин, Визић – Никола Шушић 8/4 (Бачка Паланка)

2. ОШ „Десанка Максимовић“, Бачка Паланка – Лука Солар 8/3

3. ОШ „Свети Сава“, Бачка Паланка – Адријана Момчиловић 8/4

4. ОШ „Браћа Новаков“, Силбаш, Параге, Деспотово – Стеван Убавин 8/3 (Деспотово)

5. ОШ „Бранко Ћопић“, Младеново, Карађорђево – Вукашин Ђурић 8/1

6. ОШ „15. октобар“, Пивнице – Марек Валенћик 8/1

7. ОШ „Алекса Шантић“, Гајдобра, Нова Гајдорба – Теодора Жарковић 8/2 (Нова Гајдобра)

8. ОШ „Здравко Челар“, Челарево – Андреј Зорић 8/2

9. ОШ „Милета Протић“, Товаришево – Никола Данилов 8/1

10. ОШ „Жарко Зрењанин“, Обровац – Софија Стојшић 8/1

11. Гимназија „20. октобар“ Бачка Паланка – Сергеј Вулин и Милош Хргић 4/1. Смер: Општи

12. Техничка школа „9. мај“ Бачка Паланка – Огњена Петровић 4/1, смер: Електротехничар информационих технологија

13. ССШ „Др Радивој Увалић“ Бачка Паланка – Катарина Шкрбић 4/4, смер: Туристичко-хотелијерски техничар

На свечаној додели присутнима се обратио заменик председника општине Бачка Паланка, Мита Лачански. Пожелео је свима добродошлицу и истакао да су ови ученици понос и будућност наше општине. ,, Поносни смо што вас има у толиком броју. Када би се збрајале све петице које сте добијали, то би био бесконачан број. Много сте труда, рада, упорности и одлучности уложили у дугогодишње ваше школовање. И наравно, врхунски успеси нису изостали. Надамо се да ћете наставити и даље да нижете успехе, да остварите све ваше снове и постанете оно што желите, да покажете сво ваше знање и оправдате новостечено звање. Корачајте само сигурно у светлу будућност којој сте већ одшкринули врата. Небо нека вам само буде граница. Сви ваши снови могу постати стварност, уколико имате храбрости да их следите. Зато само напред, истражујте, будите своји и никада немојте престати да тражите и желите више и боље јер само ћете тако спознати своје снаге и оправдати сопствено постојање. Честитам вам на свим вашим успесима“ – истакао је Мита Лачански.