ПРИЈЕМ КАЈАКАША КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

ПРИЈЕМ КАЈАКАША КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

У петак, 1. јула 2022. године у малој сали зграде Општине Бачка Паланка, са почетком у 8,00 часова уприличен je пријем успешних кајакаша из Кајак кану клуба ,,Таркетт“ код председника општине Бачка Паланка, Бранислава Шушнице.

Симо Болтић, тренер Кајак кану клуба ,,Таркетт“ истакао је да су много труда заједнички уложили са такмичарима. Очекује их Светско првенство у Мађарској за јуниоре и сениоре до 23 године, које се одржава први викенд у септембру.

Дуња Станојев је Европски првак у дисциплини К2 на 500 м и вицешампион Европе у дисциплини К1 на 200 м. Веслала је и на 500 м, где је заузела 5. место.

Дина Бацељ је вицешампион Европе у К2 на 500 м. Нада се да ће што боље проћи на Светском првенству у Сегедину.

Страхиња Драгосављевић је шампион Европе у К1 на 200 м за јуниоре на Европском првенству. Нада се да ће на предстојећем такмичењу представљати Србију у најбољем светлу.

Вељко Вјештица је веслао на 500 м и заузео је 5. место и нада се бољим резултатима.

Председник Кајак кану клуба ,,Таркетт“ Гашић Зоран истакао је да му је велика част а уједно и одговорност да се настави са оваквим запажајућим резултатима, које су направили на Европском првенсту. Такође је у својој изјави рекао да као управа циљ им је да обезбеде што боље услове.

Чедо Карановић испред ОУ Кајакашког савеза Србије истакао је да су освојене четири медаље од којих су три отишле у Бачку Паланку. Велика му је част како за њега тако и за општину Бачка Паланка. Нада се да ће наставити овако као и до сада.

Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница је истакао да се нада да кроз израдњу регатне стазе ових медаља ће бити што више. Честитао је такмичарима и стручном кадру, који је наслеђен од претходних генерација и да ће нови стручни кадар стварати нове таленте. Такође да се нада да ће Бачка Паланка бити домаћин оваквог великог такмичења